Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ken och Maic Sema möts i allsvenskan för första gången: "På planen är vi inte bröder"

Östersunds FK tar emot Örebro SK på Jämtkraft arena och för bröderna Ken och Maic Sema skrivs historia. Det är första gången bröderna möts i en seriematch.

ÖFK:s Ken Sema, 22, och äldre brodern Maic Sema, Örebros SK, kommer att för första gången ställas mot varandra i en tävlingsmatch i allsvenskan på Jämtkraft arena på onsdagen. Matchen inom matchen blir ett minnesvärt möte mellan den kortare och tekniske äldre Maic och den fysiske och explosive Ken.

– Det kommer bli speciellt och roligt att spela mot brorsan. Jag har inte gjort det innan, säger Ken Sema.

Han har följt karriären för storebror Maic, som är en klar förebild för den fem år yngre Ken. Broderns framgång har också gett Ken en skjuts i den egna karriären, men han menar att de är två skilda spelartyper.

– Vi är väl inte så jättelika. Han är lite mer kvick och lite mindre, jag är lite större och lite mer fysisk, säger Ken Sema.

Maic Sema har betydligt mer erfarenhet av seriespel på högre nivå och gjorde allsvenskans hittills häftigaste inhopp när han avgjorde i förlängningen mot Göteborg i söndags. Nu ser han fram emot att ställas mot lillebror.

– Det ska bli kul, vi har aldrig spelat med eller mot varandra. Det blir speciellt, både för oss och säkert för familjen också, vem de ska hålla på. De håller väl på båda hoppas jag, säger han.

Kommer ert möte att bli det tuffaste vi sett i allsvenskan?

– Det kan det bli! På planen är vi inte bröder, bara utanför, efteråt är vi bröder, säger Maic Sema.

Lär känna bröderna Sema:

TV: Matchens bästa lirare Ken Sema hyllades med blommor: "Jag ska ge dem till mamma"

ÖFK:s nyförvärv Ken Sema i stor intervju – hyllar föräldrarna: "De flyttade till Sverige för att ge sina barn ett bra liv"

Se Maic Semas show mot IFK Göteborg här

Läs mer inför allsvenska mötet i kväll:

Liverapportering: ställ dina frågor till förre landslagsspelaren Daniel Majstorovic och våra experter inför matchen i kväll (här följer du också matchen minut för minut)

ÖFK:s öppna brev till fansen om uppförande: "Vi älskar våra fans"