Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ken Sema stoppas från landslaget – på grund av coronaviruset

 
Corona: Sport
Visa alla artiklar

Ken Sema har varit ett återkommande inslag i de svenska landslagstrupperna.
Så kommer det inte bli den närmaste tiden – SvFF stoppar alla italienska utlandsproffs från de kommande samlingarna.
"Det är en samlad bedömning utifrån den information vi har angående situationen i Italien", skriver förbundet.

Hela Italien står sedan i måndags i karantän på grund av coronavirusets häftiga utbrott i landet. Sedan tidigare har den italienska högstaligan även spelat utan publik och de beslutade nyligen att skjuta upp all fotboll till den tredje april.

Nu står det alltså klart att de svenska spelarna som representerar italienska klubbar kommer stoppas från de kommande samlingarna. Däribland ingår tidigare ÖFK-stjärnan Ken Sema som till vardags spelar i Udinese.

”Inga landslagsspelare som är hemmahörande i Italien kommer tas ut till landslagens kommande samlingar. Det är en samlad bedömning utifrån den information vi har tillgänglig angående situationen i Italien och myndigheterna där, tillsammans med den medicinska expertis vi har på SvFF,” skriver förbundet i ett pressmeddelande. 

Ken Sema har tidigare uttalat sig om läget i Italien i en intervju med SVT.

– Det känns som att hela grejen förstoras upp i media. Det är klart att man tänker på det och tvättar händerna extra ofta, använder handsprit men livet verkar rulla som vanligt här. Man träffar folk på stan och det är inte så att de verkar rädda, sa han bland annat då.

Även landslagsspelarna Albin Ekdahl (Sampdoria), Robin Olsen (Cagliari), Dejan Kulusevski (Parma), Riccardo Gagliolo (Parma) och Mattias Svanberg (Bologna) kommer missa samlingen. Italien är det europeiska land som har drabbats hårdast av epidemin med över 10 000 insjuknade och fler än 600 dödsfall.