Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kentaro i konkurs

Kentaro AB, företaget som äger tv-rättigheterna till herrallsvenskan och superettan i fotboll till och med 2015, har försatts i konkurs, skriver fotbollskanalen.se.
Beslutet fattades av Stockholms tingsrätt i torsdags.

Enligt Lars-Christer Olsson, ordförande för Föreningen Svensk Elitfotboll, Sef, ska konkursbeslutet inte äventyra de svenska elitklubbarnas ekonomi.

– Vi tror inte att det påverkar oss. Vårt avtal är med Kentaro AG, alltså det schweiziska moderbolaget. Sen har Kentaro AG lovat att de ska reda ut frågorna med de svenska skattemyndigheterna innan deadline som är i början av augusti (konkursbeslutet kan överklagas till hovrätten senast den 7 augusti), säger han.

Sefs generalsekreterare Mats Enquist har tidigare sagt att kommande partnern TV4 tar över huvuddelen av betalningsansvaret för den årliga avtalssumman 180 miljoner kronor om Kentaro, som dragits med ekonomiska problem under en längre tid, skulle gå i konkurs.

Enligt Fotbollskanalens källa på Hamiltons advokatbyrå, som har hand om ärendet, är det osäkert om konkursförvaltaren kommer att kunna sälja tv-rättigheterna.

– Det här blir abstrakt eftersom det handlar om tv-rättigheter. Men med exempelvis Onoff (hemelektronikkedjan som gick i konkurs) sålde vi av allt lager. Man säljer allt i ett bolag som finns att realisera till pengar, säger advokaten.