Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kerstin Månsson

Kerstin Månsson har hastigt avlidit i en ålder av 75 år.

Hon sörjs närmast av sina barn Marianne, Katrin och Gunilla, barnbarnen Sara, Karin, Gustav, Matilda, Måns och Erik, syskon med familjer samt särbon Jörgen Arnlo.

Kerstin växte upp i Hålland tillsammans med sina fem syskon. Hon kom att efter giftermål med Måns Månsson bli bosatt i Edsåsdalen. Tillsammans började de under 1950-talet att bygga en turistanläggning på Renfjället som fick namnet Vita Renen. Det var en kombinerad servering och uthyrningsdel för självhushåll. Efterhand tillkom en skidlift uppför Renfjället sedan Måns på eget initiativ byggt en högspänningsledning från Edsåsdalen. De åstadkom en anläggning som blev ett populärt utflyktsmål för turister från när och fjärr- an. Måns var den som utförde de tunga jobben, medan Kerstin tog hand om den inre verksamheten.

Avsaknaden av väg gjorde transporterna jobbiga, åtminstone sommartid. Samtidigt var det skönt att slippa bilar där uppe på fjället. Rörelsen gick bra redan från starten. Under vårvintern var det full fart så länge det var skidföre.

Tyvärr inträffade det sorgliga att Måns hastigt och oväntat avled i en ålder av 47 år. Efter några år drabbades Kerstin ännu en gång av stor sorg, när dottern Annika gick bort.

Trots dessa tunga händelser fortsatte Kerstin oförtrutet att driva verksamheten vidare i stort sett i oförändrad form. Till en början var hon ensam, men sedan hon träffat Jörgen hade hon bra stöd och hjälp av honom. Otaliga är de våfflor som Kerstin har producerat genom åren. Vita Renen blev också ett populärt mål för deltagarna i skotersafariturer från Åre.

Efter försäljningen av Vita Renen för något år sedan, fick hon möjlighet att ägna mer tid åt sina barn och barnbarn samt åt sin favoritsysselsättning fiske.

Kerstin hade, trots ett strävsamt liv och svåra sorger, en positiv livssyn och visade alltid ett gott humör.

Hennes hastiga bortgång var mycket oväntad. Hon lämnar ett mycket stort tomrum efter sig.