Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kerstin tänkte lägga av – miljonsatsar i stället

Efter 25 år i branschen funderade Kerstin Nordqvist förra året på att lägga av.
I stället blev det en miljonsatsning och två nya växthus.

– Det är svårt att sluta när man har världens roligaste jobb, säger Kerstin Nordqvist vid Ocke trädgård.

Trots läget mitt i skogen kommer besökarna i en jämn ström.

– Det finns folk som bara kommer för att fika och för att träffa oss. Det är så härligt och vi tar oss tid att prata med våra besökare, ge råd och höra efter hur det gick med de plantor kunderna köpt tidigare år, säger Kerstin Nordqvist.

förra året som hon bestämde sig för att riva de gamla växthusen och göra en nysatsning.

Nu finns två nya växthus med en yta på omkring 600 kvadratmeter på plats och utemiljön jobbas det mycket med.

– Jag gör det här för att hela familjen numera är så otroligt intresserad av verksamheten. Alla hjälper till och vintertid läser barnen och deras anhöriga massor om växter av alla möjliga slag. Tänk vilken härlig känsla det är att kunna bygga något för familjen inför framtiden, säger Kerstin Nordqvist som menar att trädgårdsintresset bland folk bara växer och växer.

och kunderna blir yngre och yngre. Dessutom är det väldigt många som hör av sig för att de vill jobba här. Folk vet att det är en lisa för själen att arbeta med växter, säger Kerstin Nordqvist som är flitig när det gäller att marknadsföra verksamheten.

ger så himla mycket. Det kommer nya kunder varje dag trots att vi finns där vi finns, säger Kerstin Nordqvist som tack vare de nya växthusen kunde öppna en månad tidigare i år.

– Innan vi öppnade ordnade vi en invigningsfest för alla bybor. Det var väldigt lyckat och vi var säkert 50 personer. Jag kan lova att jag inte blivit särskilt populär om jag förra året bestämt mig för att lägga ned verksamheten, säger Kerstin Nordqvist.

vatten, svarta krukor, växter som går att äta, häckar och buskar som ger bär. Några av de saker som Kerstin Nordqvist menar hör till årets trädgårdstrender.

– Det gäller att hänga med. Utvecklingen går väldigt snabbt. När jag började fanns fyra sorters äppelträd som klarade vårt klimat. I dag finns ett 30-tal, säger Kerstin Nordqvist.