Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Borg kommer till Dundermarknaden

Artisterna till årets Dundermarknad är klara. Allt från Sven-Ingvars till Kevin Borg ska locka folk till Strömsund.

Den 9–12 juli är det dags för årets Dundermarknad. Marknaden går årligen med cirka 150 000 kronor i överskott som oavkortat går till IFK Strömsund. I fjol fick föreningen 130 000 kronor.

Och artistbokaren Jerker Östlund är inte orolig över att folk inte ska komma till festivalen. Trots konkurrens från allt fler festivaler runt om i Sverige ligger publikantalet på stadiga 5 000 ungefär. Pistvakt har rekordet på 5 500 inlösta.

I år startar marknaden med Kevin Borg på torsdagen. På fredagen spelar hårdrockarna Heat från Upplands-Väsby som gick till final i schlagerfestivalen.

På lördag blir det en tidig spelning med de gamla dansbandsveteranerna Sven-Ingvars och när de har gått av scenen tar Neverstore över.

Idol-trion EMD stod högt på arrangörernas önskelista men det visade sig att det ingick 19 personer i trion och alla skulle ha flygbiljett till och från Dundermarknaden. Så arrangörerna tackade nej.

Andra önskemål ingår också, så kallade rajders. Jerker Östlund berättar att han bland annat har satt upp en minitavla med bild på Aerosmith, serverat endast röda non stops samt fyllt på med Kalle Anka-tidningar och tecknad film i logen på hembygdsföreningen.

Strömsund, som länge varit synonymt med Dundermarknaden, har på senare år fått sällskap av en annan festival, Mångfaldsfestivalen.

– Vi har aldrig haft någon diskussion att samarbeta, men varför inte? säger Jerker Östlund.