Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Borg på Skalet

MUSIK. Kevin Borg tog hela landet med storm under höstens säsong av Idol, killen från Malta som lämnat sitt varma hemland för en flicka i kalla Arvidsjaur.

Vinnarlåten från Idol, ”With every bit of me”, har spelats flitigt i radio sedan finalen, annars har det varit tyst om Kevin Borg. Nu är han tillbaka med ny singel, ny video, nytt album och en ny turné. Turnépremiären går av stapeln i kväll på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

– Jag längtar så jättemycket efter att få göra premiär, säger han.

Att det har varit en hektisk tid sedan finalen är uppenbart. Men Kevin Borg har också fått lång tid att göra klart sitt debutalbum om man jämför med tidigare Idol-vinnare.

– Ja, jag ville ha mer tid också, för när jag gör något vill jag göra det perfekt. Jag är riktigt nöjd med skivan, säger han och fortsätter:

– De andra hade inte så lång tid, kanske en vecka. Det går bara inte, de måste vara robotar eller något.

– Jag älskar min nya skiva, varje låt jag lyssnar på tänker jag ”yes”. Peter Sjöström gjorde ett otroligt jobb och jag kunde säga vad jag tyckte hela tiden. Vi jobbade tillsammans, förstår du?

Andres Bagge från Idol-juryn hjälpte Kevin Borg att samla ihop låtar från olika producenter och låtskrivare runt omkring i världen. Kevin fick själv välja ut sina favoriter till albumet, och han har dessutom skrivit egna låtar.

– Jag har två egna låtar med, det är rätt nice. Jag ville göra ett album som är för alla, men det går inte. Men de låtar jag valde tyckte jag om direkt när jag lyssnade på dem.

– När jag träffade min flickvän visste jag inte att Sverige var så stort, jag visste inte var Arvidsjaur låg. För mig spelar det ingen roll var vi bor, bara vi är tillsammans.

Förhoppningsvis kan paret i framtiden bo på båda ställena.

– Jag önskar att vi kan ha en liten sommarstuga däruppe så vi kan åka dit när vi vill ha lugn och ro, haha.