Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin taggad för spelning i Åre

Han trivs väldigt bra med livet just nu, nämner framträdandet med Robbie Williams som en höjdpunkt och väljer helst stranden före skidbacken.

Idol-vinnaren Kevin Walker gästar Åre och Bygget på lördag.

24-årige Kevin Walker förknippades fram till i höstas kanske mest med fotboll och som mittfältaren Kevin i GIF Sundsvall. Men när den nionde upplagan av musiktävlingen Idol drog i gång blev han snabbt folkkär. Och det var också alla hans fans som 6 december röstade fram storfavoriten som vinnare av Idol 2013.

Kevin är just nu ute på en dryg månadslång signeringsturné och på lördag står Kevin på scen på Bygget. Självklart kommer han bjuda på låtar från den nysläppta plattan "Belong".

– Det blir väl en fem sex låtar som jag kommer att sjunga. Det ska bli skitkul, jag ser fram emot det, säger Kevin Walker.

Plattan "Belong" består av elva låtar samt bonuslåten "I will be here" av bortgångne Edvin Berg. Två låtar "Belong" och "Dreaming" är nyskrivna, resten är Kevins covers från programmet.

Vilken låt är din favorit på skivan?

– Oj, det var svårt. Men jag måste nog säga "Belong", för den är så rolig att sjunga.

Hösten var en hektisk tid för Kevin som samtidigt med tv-inspelningen skulle avsluta säsongen med Giffarna i Superettan. Nu är han i gång igen med en ny säsong och i framtiden vill han gärna fortsätta kombinera de två karriärerna.

– Det är ett speciellt upplägg och de har båda sin plats i min värld. Jag kommer att kombinera dem båda. Man smider ju lite planer för framtiden och min ambition är att skriva eget material och få ut det.

Hur har det varit att vara ute på turné?

– Det har varit jättekul. Jag har fått chansen att tacka alla som följt programmet och som har röstat på mig. Idol har varit en fantastisk erfarenhet att vara med om. Det ska bli kul och se vad som händer framöver.

Vad var det bästa med Idol?

– Sista framträdandet med Robbie Williams.

Sämst?

– Jag hade mina dalar och toppar, men kvalveckan var jobbig och ansträngande. Men jag lärde mig samtidigt en hel del.

Trivs du med livet?

– Absolut. Jag ser fram emot allt som kan hända. Det är en spännande tid.

Vad jag förstår så har du blivit väldigt populär, får du gå ensam på gatorna?

– Det klart man blir lite mer igenkänd, men det är bara positivt och jättekul. Jag tänker inte så mycket på det, det är bara kul när folk kommer fram och säger hej.

Nu blir det Åre och Bygget på lördag, brukar du vara i Åre ofta?

– Min tjej har stuga i Åre så vi brukar vara där några gånger per år.

Brukar du åka skidor?

– Nej. Jag sparar mina knän till efter fotbollskarriären.

Den här artikeln kommer från Åreidag.