Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KFs-Kammarkör under ny ledning

Under lördagseftermiddagen bjöd Karl-Fredriks Kammarkör på en liten höstkonsert i Gamla kyrkan.

Denna konsert blev premiären för körens nya ledare Sebastian Hedlund. Sebastian har funnits med som vicedirigent tidigare men nu har han axlat rollen som körens dirigent och konstnärlige ledare.

Kören bjöd på en samling fina röster och glädjande många utmärkta mansröster. Kören hade också en mjuk och fin gemensam klang. Kanske saknade jag lite mer tryck i de höga rösterna för att riktigt göra klangen rättvisa. Programmässigt hade de också valt att satsa på musik där körens styrkor hade möjlighet att komma fram.

Däremot saknar jag ett större driv i musiken, många tempi hade en tendens att vara i underkant och fraserna blev ofta för korta där musiken hade en benägenhet att bli alltför trevande. Kören serverade många fina svaga nyanser, men jag saknade de starka. Det blev en slags kollektiv ängslighet som oroade där i alla fall jag saknade att kören sjöng ut ordentligt.

Betyg 3