Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edwin Hedberg matchhjälte i KHL: "Det var ingen vacker match men vi kämpade på"

Östersundaren Edwin Hedberg gjorde matchens enda mål när Medvescak Zagreb besegrade Dinamo Riga i KHL under lördagskvällen.
– Det var en liten handledare från blålinjen, berättar Hedberg om målet.

Annons

Mötet mellan de två lägst placerade lagen i den västra KHL-konferensen blev målsnålt. Hedbergs mål i mitten av den första perioden blev matchens enda.

– Vi hade ett tre mot två-anfall. En center gick på mål och jag skulle skjuta, men då fick jag pucken lite för långt fram så jag fick göra en frånvändning och tog tillbaka pucken mot blålinjen. Därifrån la jag in ett skott mot mål och då var det en bra skymning, så jag tror inte att målvakten såg så mycket. Det var en liten handledare från blålinjen, berättar Hedberg för Sporten.

Läs också: Drömmål och assist för Edwin Hedberg – grundlurar landsmannen i KHL

Målet var 22-åringens femte för säsongen och han fick dela på titeln som matchhjälte för Medvescak tillsammans med målvakten Michael Garnett.

– Vi är inte kända för att göra allt för många mål, så det var tur att målvakten stod på huvudet i går. Det var ingen vacker match men vi kämpade på. Vi är in lite utsatt situation nu, så vi måste vara lite desperata, säger Hedberg.

Edwin Hedberg.

Trots det utsatta läget återstår en stor del av säsongen och slutspelshoppet är inte uppgivet på långa vägar för Medvescak.

– Vi har sålt målvakt och våra två bästa forwards. Men vi sitter på flygplpatsen nu för att åka på en road trip på tre matcher, sedan har vi bara två bortaresor kvar innan det blir hemmamatcher. Där har vi varit starka, så chanserna är inte alls så dumma, säger Hedberg, som känner att han fått mer förtroende under säsongens gång.

– Det har känts ganska bra ändå. Jag hade en okej start även om poängen inte kom. Jag tar lite för många matcher ledigt, så det är jämnheten som kan bli lite bättre. Man måste skapa och det handlar mycket om det i den här ligan, framför allt på den positionen jag spelar nu.

Inför den stundande bortaturnén med matcher mot Torpedo, Spartak Moskva och Sotji hoppas Hedberg kunna hålla i poängformen.

– Jag försöker spela mer med fart, men backarna är smarta så det gäller att hitta hål och göra sig spelbar. Sitter tajmingen i ska det inte vara något problem.

Mer läsning

Annons