Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kicki utmanar Hammerdal att förändras

Att förändra sina vanor, gå ned i vikt eller komma i gång med att träna kan vara svårt. Därför startade Kicki Svensson i början av november en viktutmaning i Hammerdal.

– Men vi tävlar om att gå ned i fett, inte i vikt, säger Kicki.

Kicki Svensson och hennes syster Diana Ejderkrans, som är personlig tränare, har dragit i gång en viktutmaning i Hammerdal. Målet är att deltagarna i utmaningen ska gå ned i fett, inte nödvändigtvis i vikt, och lära sig träna på ett sunt sätt.

– Det är inte vikten, utan fettprocenten vi kommer att mäta. Det gäller att göra sig av med rätt övervikt och lära sig äta sunt, att ha balans mellan motion, arbete och kostvanor, säger Kicki Svensson.

Viktutmaningen består av två delar. Ett tio veckors program och en tävlingsdel på sex veckor där vinnaren blir den som gått ned mest i fettprocent.

– Jag drar igång sådana här projekt oftast för min egen skull, för att komma i gång själv, säger hon.

Elva personer deltar i utmaningen som startade i början av november med en temadag, där föreläsning om träning och mätning av fettprocenten stod på schemat. I mitten av december är det målgång och prisutdelning.

– Fler har hört av sig, så vi kommer att köra en föreläsning till. Sedan blir det en uppföljning till våren, säger hon.

Deltagarna har möjlighet att träna på gymmet som finns i Jämtlands Tunnbrödbageri som Kicki Svensson driver. Själv deltar hon i både tävlingen och tioveckorsprogrammet. Och att klara det egna fettprocentmålet ska inte vara några problem.

– Ja, det är klart jag gör. Jag skadade korsbandet i knät för ett tag sedan så jag måste ändå komma i gång med träningen, säger Kicki.