Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kickstarter stoppar ytterligare en svensk bok – barnboken för politisk

Satirtecknaren Martin Jacobsson startade den 1 februari en insamling på Kickstarter för att finansiera en satirisk barnbok om det svenska klassamhället. Med på projektet finns även debattören och författaren Johan Norberg. Men nu har insamlingen stoppats av Kickstarter, rapporterar SVT Kulturnyheterna.

Enligt finansieringssajten handlar bokfinansieringen om en politisk insamling, vilket inte är tillåtet.

– Jag tror Kickstarter har blivit påverkade av folk med motsatta politiska åsikter som hört av sig. De är politiserade och ängsliga, säger Martin Jacobsson till Kulturnyheterna.

Under tiden insamlingen låg uppe hann dock Jacobsson överträffa målet rejält och kampanjen fortsätter nu på hans blogg.

Det är andra gången på kort tid som Kickstarter väljer att stoppa insamlingen till ett svenskt bokprojekt. För ett par veckor sedan plockades författaren och debattören Ann Heberleins insamling till en planerad bok om sexualbrott med titeln "Våldtäkt och kultur" bort från sajten. Kickstarter hänvisade då till att boken "främjade en fördomsfull agenda kring migrationsfrågan".