Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kim Anderzons modiga farväl av vännerna

På måndagskvällen samlade Kim Anderzon ett 70-tal vänner på restaurang Wasahof i Stockholm för ett sista farväl, uppger kvällstidningarna.

– Det var en ljus, intensiv kväll som jag nog aldrig kommer att glömma. Hon var Kim igen, full av kärlek, slängde käft och var snabb i repliken, säger vännen Johan Rabaeus till Aftonbladet.

Radioprofilen Gert Fylking, dramatikern Barbro Smeds, förre finansministern Kjell-Olof Feldt och Birgitta von Otter var några av gästerna, vid sidan av huvudpersonen själv, Kim Anderzon, som sov till klockan 15 och riktade in hela sin medicinering och behandling av cancern för att orka med åtagandet.

– Det är klart vi undrade: Ska hon orka? Sedan klev hon in och höll ett bländande tal, säger sambon Lars Naumburg till Expressen.

Under kvällen delade vänner och kollegor från skådespelerskans 45 år långa karriär med sig av sina minnen och erfarenheter av Kim.

– Det var en fantastisk kväll, en av de mest magiska föreställningar som jag har varit på med Kim i huvudrollen. Hon var så generös och bjöd på sig själv och gick runt till alla som var där. Varifrån hon hämtade den urkraften vet jag inte men hon har alltid varit en otroligt stark människa, säger Gert Fylking till Aftonbladet.

Gästernas hyllningar dokumenterades av filmaren Fredrik Egerstrand i samarbete med SVT, enligt Kim Anderzons önskemål. Efter middagen drog sig Kim Anderzon tillbaka för att prata enskilt med sina vänner. Timmarna efter middagen förlorade hon medvetandet, och vaknade aldrig mer. Kim Anderzon avled i sitt hem på fredagen, 71 år gammal.

Se också:

Jämtlandsbördiga skådespelaren Kim Anderzon har avlidit

Bildextra: Så minns vi Kim Anderzon

Se Kim Anderzons medverkan i "En Midsommarnattsdröm" vid Döda fallet