Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kim blir hedersdoktor

”Hon förenar naturkraft och intellektuell analys och förmår att med fysisk plasticitet, mimisk talang och komisk ådra framhäva det djupaste allvaret i humorn, vardagsfrågornas existentiella botten. Här finns en uppenbar folkbildande ambition”.

– Min make började gråta när han hörde motiveringen och jag är så stolt och glad. Det känns verkligen jättehärligt, säger Kim Anderzon, född och uppvuxen i Östersund och nu även blivande filosofie hedersdoktor.

Vid en ceremoni den 12 oktober kommer hon och fyra andra hedervärda norrlänningar att promoveras och få sina doktorshattar. De övriga fyra är artisten Helen Sjöholm, förre landshövdingen Börje Hörnlund, Bengt Olov Larsson och Elisabeth Bergendal-Stenberg.

Just nu repeterar Kim Anderzon för fullt vid Döda Fallet, och redan i dag på nationaldagen talade hon på Rådhustrappan, där hon bland mycket annat välkomnade hon nya svenskar att studera vid universitetet.