Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kindberg: "Jag blev väldigt ledsen"

ÖFK har sett fram emot matchen på ett fullsatt Tele 2 Arena 2 november.

Därför kom beskedet om tomma läktare som en chock.

– Jag blev väldigt ledsen. Spontant känns det som ett hårt straff för Hammarby, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Östersunds FK hade stora planer i samband med serieavslutningen borta mot Hammarby.

– Ja, vi hade förstås laddat för en fotbollsfest och det var också en del möten inplanerat och jag skulle hålla ett föredrag. Sedan gissar jag att 100-tals eller kanske 1000-tals länsbor har planerat att åka ner. Det är klart att det känns väldigt tråkigt, säger Daniel Kindberg.

Vad säger du om Hammarbys straff på en kvarts miljon samt två hemmamatcher inför tomma läktare?

– Det ska ju alltid dömas ett straff i proportion till det som har inträffat. Disciplinnämnden måste ju ha jämfört med andra händelser och dömt straffet efter liknande händelser. Jag kan bara lita på att det är ett proportionsmässigt straff. Är det inte det så är det naturligtvis allvarligt.

Det blir en tråkig avslutning även för er?

– Ja, naturligtvis är det här inte bara något som drabbar Hammarby. När vi tog emot Hammarby hemma så var det nog den bästa fotbollsupplevelse vi haft i Jämtland. Hammarbys fans tycker jag är topp fem i Sverige. Nu skulle vi avsluta med en fotbollsfest på Tele 2 Arena och det hade hela vår klubb och våra fans sett fram emot länge.

Nu har Hammarby begärt att få skjuta upp fotbollsförbundets verkställan om att spela två matcher utan publik . Svenska fotbollförbundet ska behandla Hammarbys begäran nästa vecka och då kan det sluta med att det blir två andra matcher som spelas utan publik i stället.