Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kindberg: ÖP har inte svarat på min kritik

Östersundhems VD, Daniel Kindberg, skriver debattinlägg efter ÖP:s granskning.

Jag respekterar din roll som chefredaktör mycket, Hans, därutöver är jag en stor beskyddare och anhängare av grundlagen och demokratin. Inte ens i min vildaste fantasi kan jag tro att en chefsredaktör bör försvara felaktigheter och osanningar i en journalists arbete, tillsammans med att själv i sin argumentation använda osanning som vapen. ÖP har inte tvingat mig eller Ö-hem att ha ett öppet informationsmöte eller till någon öppenhet, det skedde helt på Ö-hems eget initiativ och var helt frivilligt. ÖP har inte svarat på min kritik avseende ÖP:s försök till värdering.

Hans, det är allvarligt att du påstår osanningar i ditt svar på min debattartikel, jag har aldrig begärt att ÖP ska redovisa sina källor, det är en osanning av ÖP och dig, som inte passar sig i några sammanhang. Att du ska behöva påstå sådant som är osanning, förvånar mig mycket och det är ett allvarligt övertramp som definitivt tangerar vad som är etiskt riktigt och tillåtet enligt svensk lag. Det är självklart att jag ifrågasätter uppgifter från anonyma oberoende värderingsmän, främst för att inte parametrar redovisas samt just det underliga faktum att oberoende värderingsmän är anonyma, det jag ifrågasatt är trovärdigheten i detta, det gör jag och många andra. Att min redogörelse och mina debattinlägg om era, Journalisten och dina, osanningar och felaktigheter skulle innebära att jag närmar mig en punkt där jag inte respekterar grundlagen, för skydd av källor, tolkar jag som ett desperat försök från dig att komma ifrån sakfrågan, det vill säga varför inte ÖP kan hålla sig till sanningen på någon nivå. Det allvarliga är att ÖP bygger sina artiklar och debattsvar på bevisbara osanningar och felaktigheter samt att du påstår att jag begärt att ÖP ska redovisa sina källor, det är en allvarlig osanning från dig. Att ni inte låter mig svara och replikera på lördagens artiklar innan publicering, det är bara oseriöst från er.

Daniel Kindberg

VD Östersundshem

Här svarar ÖP:s Hans Lindeberg på debattinlägget.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel