Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kindberg polisanmäler politiker för förtal - politikern nekar

Daniel Kindberg, vd för Östersundshem, har gjort en polisanmälan om förtal.
– Det är upprörande att en folkvald politiker uttrycker att jag borde halshuggas, säger han.
Den utpekade politikern Tord Jemteborn (M) nekar helt till anklagelsen.

I tisdags kväll hölls en politikermiddag på OSD i Östersund där avgående fullmäktigeledamöter avtackades. Alla gamla och nya ledamöter var inbjudna.

Under den middagen fick Daniel Kindberg ett sms från en närvarande politiker som återberättade vad han hade hört en av bordsgrannarna tala om. Nämligen om honom.

Under onsdagen lämnade Östersundshems vd in en polisanmälan mot denne politiker.

– Vi har rubricerat det som förtal. En person ska ha pratat nedsättande om Daniel Kindberg, förklarar polis Per Thelin som berättar att innehållet handlade bland annat om Kindbergs privata affärer på Stadsdel Norr.

Avslutningsvis ska politikern ha sagt att Daniel Kindberg ”borde halshuggas”.

– Men det är ju inte samma sak som att vederbörande har sagt att den ska halshugga någon. Man får titta på om det var bildligt eller bokstavligt menat. Vi har lämnat anmälan till åklagare, berättar Per Thelin.

– Jag har inte reflekterat över om det bildligt eller bokstavligt uttryckt. Jag bara konstaterar det jag fick citerat och översänt till mig och att jag har att förhålla mig till det. Han uttryckte flera saker och jag kan inte annat än tycka att det är förtal och direkt eller indirekt hot, säger Daniel Kindberg.

Den polisanmälde politiker säger att han mår illa. Det är Tord Jemteborn, vice ordförande i Socialnämnden och ledamot av Kommunstyrelsen.

Han har kontaktat en advokat i den händelse anmälan inte läggs ned för att i så fall göra en motanmälan mot den som sms:ade. För han förnekar helt att Daniel Kindberg ens var uppe till diskussion. I stället pratade han och hans bordsgrannar om tiggarna i Östersund. Och de han satt och åt med var endast moderater.

– Det skulle aldrig falla mig in att säga något sådant. Jag har pratat med dem som jag pratade med under kvällen och de går i god för mig. Jag förstår inte om någon har misstagit mig för någon annan. Jag har pratat med Daniel Kindberg i 45 minuter under dagen och han säger att han måste tro på sin sagesman.

– Han säger att det är en person som han tror är seriös. Men jag vill inte veta vem det är. Jag vet ju inte om det är någon som vill mig något ont. Man har inte bara vänner i politiken.

Tord Jemteborn säger att de ord som sms:aren påstår att han ska ha sagt, en mening som LT redovisar med orden "Daniel har sålt marken till sig själv. Han borde halshuggas. Det är skräp vi har dragit in", är bevis för att han har misstagits för någon annan, om orden uttalades av någon.

– Så uttrycker inte jag mig. Jag använder inte sådana ord, säger han.

Läs mer:

Daniel Kindberg polisanmäls