Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kindberg skadar Östersundshems varumärke

Med stigande förvåning följer jag Daniel Kindbergs inlägg i lokalpressen i den pågående diskussionen om Östersundshem. För varje inlägg av dess vd dras Östersundshems varumärke allt djupare ner i träsket.

Som nyvald politiker i kommunstyrelsen, och med en viss erfarenhet av också det privata näringslivet, har jag försökt vara noggrann med att följa en linje som ägarrepresentant i frågan om Östersundshem.

Nu gäller det att få fram fakta och att använda de instrument som kommunen har för att få ordning på ägarstyrningen. Den processen driver vi i oppositionen tillsammans och den kommer att ha sin gång.

Men bortom det måste jag som kommunpolitiker nu reagera över det sätt som en kommunanställd chef bemöter debatt och granskning i medierna.

I flertalet av Daniel Kindbergs inlägg de senaste veckorna haglar beskyllningar och invektiv över dem som tagit till orda och ifrågasatt Östersundshems agerande. Nu senast mot Sten Bredberg i ÖP.

Till rollen som vd i varje bolag hör att svara för bolaget externt. Till vd-rollen i ett kommunalt bolag tillhör att acceptera och välkomna granskning och debatt om den verksamhet man bedriver. Liksom ett respektfullt bemötande av debatten.

Den uppgiften klarar inte Daniel Kindberg, det är tydligt.

Granskningen av Östersundshems affärer kommer att fortsätta. Debatten och den politiska behandlingen likaså. Om Daniel Kindberg under den tiden vill ta ett ansvar för Östersundshems verksamhet, för dess personal och varumärke är det dags att ändra attityd. Respekt, ödmjukhet och kanske lite bättre impulskontroll bör vara ledstjärnor för den förändringen.

Det här duger inte.

Bosse Svensson (C)

kommunstyrelseledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel