Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kindberg spindeln i nätet

Annons

När I 5 lades ner hade skattebetalarna investerat 500 miljoner de sista fyra åren för att anpassa regementet till de nya mekaniserade enheterna.

Hela regementet såldes med mark och byggnader via kommunen till Peab och Maths O Sundqvist för enligt uppgift 55 miljoner kronor.

Maths O Sundqvist försvann så småningom ur bilden och Peab har genom Fältjägaren AB och Stadsdel Norr drivit verksamheten framåt.

Kommunen (skattebetalarna) har därefter genom ett antal affärer köpt tillbaka en hel del mark för att bygga ut de stora idrottsanläggningar, som nu finns bortom Ica Maxi. Enligt uppgift köpte kommunen då tillbaka marken till samma pris de en gång sålt den för. Hur nu detta räknades fram.

Spindeln i nätet har genom alla dessa affärer varit Daniel Kindberg genom sina dubbla roller som vd för Fältjägaren och ordförande i ÖFK.

För en tid sedan blev Daniel Kindberg vd för kommunägda Östersundshem. Viss uppmärksamhet skedde kring det faktum att Kindberg skulle få lägre lön än av sin tidigare arbetsgivare.

Några månader efter detta publiceras nu nyheten att Östersundshem planerar att köpa mark från Kindbergs tidigare arbetsgivare till en nämnd summa av 120 miljoner för att bygga bostäder.

Som före detta militär har Kindberg en gedigen utbildning i strategi och taktik, och man får säga att han lyckats utomordentligt väl på skattebetalarnas bekostnad.

Beklagligt också att Östersunds kommun för mindre än tio år sedan skänkte bort hela I 5 för en struntsumma utan att gardera sig för återköp i framtiden utan förluster för skattebetalarna.

Sten Bredberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel