Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kindberg tar fokus från kärnan i kritiken

Med många ord och ovidkommande påståenden försöker Kindberg ta fokus från kärnan i kritiken mot hans roll i denna fastighetsaffär.

Att jag och Hallström påpekar det märkliga i hans roll som både säljare och köpare, har inget med vår människosyn att göra, utan är bara ett kallt konstaterande av det som är bekymmersamt i denna för oss skattebetalare trista affär.

Om det sedan är av Fortverket med kommunens stöd eller av Fortverket via kommunen som Peab köpt I 5-området billigt är fullständigt ointressant. Under alla omständigheter är det ju skattebetalarna som ursprungligen varit säljare och nu är det skattebetalarna som är köpare och det är där man finner udden i min kritik av dålig affärsmoral.

Kindberg borde dessutom vara försiktig när han beslår andra med lögner, särskilt när han med ovidkommande uppgifter om alla investeringar som gjorts inom Stadsdel Norr, försöker påskina att de investeringarna har legat inom de fastigheter, som nu säljs tillbaka till kommunen (Östersundshem). Så är det ju inte. Mycket få investeringar, om ens några, har lagts i just dessa fastigheter.

Sedan är det ju obegripligt för en utomstående att när försäljning sker till kommunen, så ska marken få denna höga värdeutveckling, men när försäljning sker till honom själv via hans kompisar, så säljs fastigheterna snarast till underpris, särskilt om man jämför det med pris andra intressenter blivit erbjudna.

Sten Bredberg

f d försvarsanställd och chef A4

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel