Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kindbergs glädjebesked till studenterna

Alla studenter som sökt bostad i Östersund har fått någonstans att bo. Östersundshem säger sig ha uppfyllt bostadsgarantin.

Östersundshem har ungefär 650 studentbostäder. Nu är i stort sett alla uthyrda.

Det finns dock tio lägenheter kvar på Camp Södergren, det tidigare idrottsinriktade boendet vid Östersunds skidstadion som Östersundshem övertagit driften av.

– Jag upplever att det varit ett bra intresse för Camp Södergren, säger Östersundshems vd Daniel Kindberg.

Lägenheterna i Camp Södergren är förbehållna studenter förutom under sommaren. Från 15 juni till 31 augusti kommer lägenheterna hyras ut till turister.

Östersundshem har option på att förvärva anläggningen. Men om bolaget kommer att utnyttja sin förtur är inte klart ännu, enligt Daniel Kindberg.

Studentbostäderna vid skidstadion är ett välkommet tillskott i Östersundshems utbud för att klara bostadsgarantin.

– Att vi har löst bostadsfrågan för den här terminen är bra. Men vi sätter oss inte ner och är nöjda för det. Vi kommer att utvärdera systemet och fundera på hur vi kan möta vårens efterfrågan på ett bättre sätt, säger Daniel Kindberg.