Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kingen släpper nytt

Mitt i succé-turnén med "När rocken kom till Sveg" släpper Torgny "Kingen" Karlsson sin nya skiva "Move".
Från och med i morgon finns den till salu.

Det var meningen att "Move" skulle släppas vid jul. Men turnén med "När rocken kom till Sveg" kom emellan.

– Vi tänkte att vi släpper den i alla fall innan sommaren så att den finns, säger Torgny "Kingen" Karlsson.

Han är på väg till Kristianstad för ännu en föreställning av "När rocken kom till Sveg". Han är inne på sluttampen av vårens turné, i början av maj gör han de två sista föreställningarna i Östersund innan sommaruppehållet. Båda showerna i Östersund är slutsålda sedan länge. I vår gör han sammanlagt cirka 60 shower, i höst 30.

– Ingen var beredd på det här, att det skulle bli så stort. Jag har fått köra plan B på väldigt mycket, säger "Kingen".

"Move" började spelas in i Gula villan i Östersund förra våren och sista finishen las i vintras. Den är producerad av Johan Arveli.

– Det känns skitroligt. Jag är själv spänd på hur det låter, jag har lagt en stor del av jobbet i andras händer, säger "Kingen", som förväntar sig få en kartong full med exemplar av "Move" när han checkar in på hotellet i Kristianstad.

Skivan är en hyllning till soulen med influenser från Ray Charles och Ray Cooper. Materialet är nyskrivet och tre av låtarna framförs under föreställningen "När rocken kom till Sveg". Skivan är den tredje som Torgny Karlsson spelar in under namnet "Kingen", under åren har han spelat in massor av skivor tillsammans med andra band och artister. Namnet "Move" var passande eftersom första låten på skivan heter så.

– Det betyder ju rörelse eller steg, och man kan ju säga att det här är ett kliv åt ett håll.

Det planeras inte för någon längre turné med den nya skivan. I sommar räknar "Kingen" med att vara långledig, med några få undantag. 16 augusti blir det spelning hemma i Härjedalen, efter fjolårets succé med logrock. I början av oktober drar "När rocken kom till Sveg" i gång igen. Då landar showen i Skövde.