Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kingen" tog strid för sitt namn

Artisten Torgny "Kingen" Karlsson, Hackås tog strid för sitt artistnamn och försökte få ett förlag att ge upp sitt varumärke. Patent- och registretringsverket (PRV) gav honom delvis rätt.

Miro förlag i Bromma har registrerat varumärket "Kingen". Torgny Karlsson anmälde till PRV att han ville att registreringen skulle upphöra eftersom det var förväxlingsbart med hans eget artistnamn och hans firma, Kingen Aktiebolag.

Miro förlag har rättigheterna till varumärket i kategorin Böcker men också i kategorierna leksaker och Radio-, film och tv-produktion. När det gäller de senare kategorierna menar PRV att den verksamhet som Torgny "Kingen" Karlssons firma har, inte konkurrerar med Miro förlags verksamhet och de får därför behålla rättigheten till varumärket.

När det gäller kategorin Böcker menar dock PRV att Kingen Aktiebolags verksamhet som musikförlag konkurrerar med Miros och där upphäver PRV Miros varumärkesregistrering.

När det gäller möjligheten att förväxla "Kingens" artistnamn med förlagets varumärke säger PRV att Torgny Karlsson inte kunnat visa hur stark hans ställning är på marknaden är eller hur välkänt hans artistnamn är. Därför avslår verket hans invändning om att namnen är förväxlingsbara.

Fler artiklar om "Kingen":

Publikrekord för logrock

”När rocken kom till Sveg” har landat på Jamtli

Han blev årets härjedaling

Slutsålt för Kingen – men inte slutspelat