Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings mästare efter rysare

Henrik Lundqvist räddade 48 skott och NY Rangers var på väg mot en sjätte final - men Los Angeles vände och kunde fira andra Stanley Cup-segern på tre år. Kings vände underläge och vann en förlängningsrysare med 3-2.

Lundqvist drabbades av kramp i den femte finalen - en rysare som tog slut först efter 14.43 av den femte perioden och som pågick i drygt fyra timmar.

Då prickade backen Alec Martinez in det avgörande målet på en retur från Lundqvist som först räddade Tyler Toffolis skott.

– Skottet tar på vår back och det gör att jag drar in ena benet och då fastnar det lite. Jag kommer inte ut på returen, sade Lundqvist.

Han fick krampkänning i den fjärde perioden, men det påverkade inte hans vassa spel. Los Angeles vann skotten med 51-30.

– Det kan ha varit en av de jobbigaste matcher jag har spelat. Det krampade i fötter och händer. Det kändes som utrustningen vägde tre gånger så mycket som den brukar. Man blir helt slut, sade han.

Ett utsålt Staples Center, 18 713 åskådare, exploderade av lycka när avgörandet kom. Det var Los Angeles andra seger på tre år.

Medan hemmastjärnorna åkte runt med den väldiga Stanley Cup-bucklan och hyllades av sina fans tog drömmen ett abrupt slut för Rangers.

Det var knäpptyst i omklädningsrummet och Lundqvist satt länge, länge med huvudet begravt i sina händer innan han orkade prata med journalisterna.

– Det känns hjärtskärande. Jag har slitit hårt för att komma hit. Jag känner att vi lika gärna kunde ha vunnit alla tre matcher vi spelade här. Vi har träffat stolpen i förlängning i varje match här. Vi hade inte rätta flytet, men de var väldigt bra. Man måste ge dem cred, sade Lundqvist.

Carl Hagelin spelade fram till NY Rangers 2-1-mål i slutet av den andra perioden.

Men förre Rangersspelaren Marian Gaborik räddade förlängning åt Kings när han kvitterade i den tredje perioden.

Sedan hade Rangers två stolpskott i förlängningen och hemmalaget ett ribbskott innan allt avgjordes.

TT