Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjartan höjdpunkt i ovanligt osäker konstvår

Otroligt, men sant. Nu drar konstvåren 2011 igång på allvar. En säsong som är mycket mer osäker än vad den brukar vara vid den här tiden på året. Men här finns flera riktiga höjdpunkter, bland annat en av de mest spännande retrospektiva utställningarna i länet någonsin och en högaktuell utställning och seminarier med vattentema…

I dag tittar vi på konstvåren 2011. En vår där Färgfabriken Norr fortfarande är ett stort osäkerhetsmoment.

Den sista utställningen i den första stora lyckade satsningen under tre år ”Nordens U-land? – Isländsk konst i kristid” håller på i knappa två veckor till.

Under 2011 ska det totalt bli tre olika utställningar i den konsthall ingen i dag ens vet vad den ska heta, vem den ska ledas av och vilka som ska jobba där.

Det är också den första våren på drygt tio år utan några utställningar på mysiga Galleri Tängtorpet. Ett galleri som lades ner i höstas.

Nedan presenterar vi i vart fall ett kalendarium över några av vårens utställningar. Det är långtifrån alla och datumen är i flera fall mycket osäkra. Men det är ändå en fingervisning om vad som komma skall. Allt i Östersund om ej annat nämns.