Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjell först på plats

Han bankar och stönar under förtältet.

Ut genom tältduken tittar han fram, Kjell Eriksson från Östersund, förste man på plats vid Trille­vallens nya campinganläggning.

Hans Polarvagn har genom åren flyttat från Åre, till Duved och nu i vinter till Trillevallen.

– Jag kom hit med vagnen för tre veckor sedan. Då var jag först av alla, säger Kjell Eriksson, och tittar ut över ett tiotal nya grannar som kommit till den nya campinganläggningen de senaste veckorna.

Årshyran ligger på 9 500 kronor. Tillkommer gör elen som landar kring 1 500 kronor per säsong.

– Men då handlar det just om årshyra. I Duved betalade jag lika mycket, men bara för vinterhalvåret, berättar Kjell.

Kjell såg en annons i tidningen och tvekade inte inför en flytt. Än så länge finns ingen kölista hit, men det är nog bara en tidsfråga. Totalt finns plats för 50 husvagnar inkopplade på el. I anslutning till campingen kommer även ett servicehus att byggas som ska inrymma duschar, toaletter och kök med diskmöjligheter.

Men Kjell har lite bekymmer. Att få ner förtältet i den stenkross som utgör underlag just nu visar sig vara kinkigt. Men han löser det på ett smidigt sätt.

– Jag har lagt ut trätrallar som får blida en ram. I ramen spikar jag fast förtältet.

Kjell Eriksson är redo. Nu kan vintern komma.