Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kläbo återigen bäst i världscupen – Hellner bäste svensk

Det var en tung dag för de svenska herrarna i 30 km skiathlon. De var alla långt efter, och bäst för dagen var Marcus Hellner, som knep tiondeplatsen.

Redan i inledningen av loppet såg Calle Halfvarsson trött ut i redan i inledningen av loppet och hade ingen chans att hänga med i täten.

En efter en droppade de svenska namnen av, och ingen av dem var med i toppstriden för dagen.

Lika stora avstånd som i damloppet var det inte i herrarnas lopp. I tätklungan fanns åtta åkare som alla fajtades om förstaplaceringen och växelvis var uppe och drog, där merparten av åkarna var norrmän.

I slutet av loppet, med bara någon kilometer kvar, löstes gruppen upp något och på upploppet var det dubbelt norkst i mål, där giganten Johannes Kläbo gick i mål först strax före Sundby.

Till slut var det trippelt norskt på pallen och de fyra första i mål var norrmän.

Bland svenskarna var det Marcus Hellner som placerade sig bäst för dagen, som gick i mål på en elfte plats, och strax efter kom Daniel Richardsson på en 12:e plats.

Calle Halfvarsson i sin tur gick i mål på en 17:e plats, och Gustav Eriksson placerade sig i topp 30 när han hamnade på plats 29.

Läs också: Charlotte Kalla överlägsen vinnare i Lillehammer: "Total utklassning"

Läs också: Halfvarsson om norrmannens dominans: "Förstör sporten"

För Plus-kunder: Pallplatserna försvann för Calle och Stina i finalen: "Miljoner saker som skiljer"

För Plus-kunder: Grip inte orolig – trots herrarnas tunga prestation i Ruka: "Jag är inte bekymrad"

För Plus-kunder: Svanebo efter herrarnas jaktstart i Ruka: Svenskarna har lite att jobba på