Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kläder för över 300 000 kronor stulna vid inbrott

Märkeskläder för stora belopp stals vid en fräck stöld i Funäsdalen. Trots att larmet tjöt och grannarna vaknade hann tjuvarna roffa med sig kläder värda över 300 000 kronor.

Annons

– Allt tyder på att de tidigare varit inne i butiken. De har tagit med sig de absolut dyraste jackorna, säger Marie Grinde som äger Sportstugan som ligger mitt i centrala Funäsdalen.

Det var klockan halvtvå natten mot fredag tjuvarna slog till. De hade backat upp en mörk Audi mot entrédörren och med hjälp av brytjärn kunde de forcera dörren. I samma veva drog butikens larm i gång. Men det skrämde inte tjuvarna utan snabbt tog de sig in i butiken och verkar systematiskt roffat åt sig de kläder som låg i den högre prisklassen.

– Jag har i dagarna fått den senaste stora leveransen inför säsongen. Trots att larmet tjöt hann de även in i lagret där de fick med sig kläder, säger Marie som själv fick larmet via sin telefon.

Grannarna vaknade av larmet och det verkade tjuvarna upptäckt. Snabbt hoppade de in i sin bil och körde söderut efter riksväg 84. En privatperson försökte ta upp jakten men tappade spåren i Tännäs.

– Ingen vet om de fortsatte mot Hede eller om de svängde av mot Särna, säger Marie.

Bland alla kläder hann förövarna även få med sig butikens kassaapparat med växelpengar.

– Visst är det trist att behöva råka ut för sådant här. Men det finns värre saker än inbrott här i livet, suckar Marie.

Sedan 1987 har hon drivit butiken. Inbrottet var det sjätte hon råkat ut för.

– Men ibland undrar man om det är värt att driva en butik i norrlands inland. Polisbevakningen är som den är och bankerna har ju ställt till det för oss när det gäller kontanterna.

– Eftersom det är allt svårare att banka kontanter blir de kvar hos företagarna. Det vet naturligtvis tjuvarna om, säger Marie Grinde.