Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klämd under hangarport på Midlanda

Det blev skarpt läge på Midlanda när en person fastnade under en hangardörr.

Annons

Det var vid 17.30-tiden som larmet kom. Två män hade tagit sig till Sundsvalls flygsällskaps hangar för att ge sig ut på en flygtur. Inne i hangaren finns olika rum med portar.

Portarna går på räls och någon oförklarlig anledning så släpper en dörr från det över fästet och rasar ner på en av männen. Den andra larmar flygledartornet som i sin tur larmar flygplatsens räddningstjänst.

– Vi är bara ett par 100 meter bort och är framme inom några sekunder efter larmet, berättar Karl Jakobsson, driftledare.

Kamraten berättar för räddningspersonalen att hans kompis ligger under den fem gånger fem meter stora porten. Nio man lyfter upp ena ändan på dörren så att en person kan krypa in och dra ut den mannen som hamnat under.

Ambulans är snabbt på plats och kör mannen som är vid medvetande till Sundsvalls sjukhus. Hangaren är avstängd i avvaktan på den utredning som ska göras för att ta reda på orsaken till olyckan.

Artikeln kommer från ST.nu.