Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klappjakt på trendiga prylar

Är du på klappjakt till den designintresserade? Då finns det mycket att välja mellan. Satsa hellre på tidlösa klassiker än trendprylar, är butiksägarens bästa råd.

Att ge julklappar är minst lika trevligt som att få dem. Särskilt när man har ett intresse för form och design eftersom det finns så mycket att välja bland. Det är snarare budgeten som sätter gränserna.

Helst vill man ge något som passar mottagaren på pricken. Annars är risken att prylen hamnar till försäljning på nätet när helgerna är över.

- Om man ger med eftertanke och anstränger sig att hitta något personligt ökar chanserna att lyckats, säger Anna Norén, som driver designbutikerna Urban Living och Jeppssons möbler.

I höst har det handlat mycket om att inreda med färg och gula metaller. Samtidigt har stort fokus legat på matlagning och att samlas för en måltid runt det dukade bordet. Parallellt med dessa två trender finns det en stark naturlig trend där trädgårdsodling ingår som en del.

Men Anna Norén tycker inte att man ska stirra sig blind på trender när man handlar julklappar. Då är det bättre att satsa på något hållbart som det ligger en historia och ett hantverk bakom, något som man vill behålla hela livet.

- Börjar man lära sig mer om möblerna och om formgivarna som har designat dem, är det svårare att handla slit-och-släng-prylar. Om man inte har möjlighet att köpa en hel möbel kan man alltid köpa en bok om design. Det är vad jag kommer att satsa på i år, säger Anna Norén.

Helena Kaasik/TT