Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klar SM-seger för Alexandersson – Rost vann nagelbitare

Tove Alexandersson kan lägga ännu en mästerskapsmedalj till samlingen. Borlängetjejen vann under lördagen skidorienteringens SM över långdistans i överlägsen stil. På herrsidan var det betydligt jämnare; Erik Rost knep guldet med blott sex sekunder till godo på Andreas Holmberg.T

Tove Alexandersson radar upp segrarna i vinter, både i världscupen och i nationella sammanhang. Efter SM-tävlingen i Boden kunde 21-åringen titulera sig mästare i medeldistans 2014, och efter lördagens lopp i Åkersjön är hon även årets SM-vinnare i långdistans.

Alexandersson vann med 3.27 till godo på tvåan Magdalena Olsson, som i sin tur slog Elin Vedin med dryga fyra minuter.

– Det känns bra! Det var på det hela ett bra lopp. Det strulade lite på någon sträcka där jag åkte in på ett extraspår och var tvungen att vända. Där tappade jag lite, men i stora drag gick det bra, säger Alexandersson, som efter söndagens SM-sprint börjar ladda mer intensivt för VC-premiären i vanlig orientering i Turkiet i månadsskiftet februari-mars.

– Formmässigt kändes det väldigt bra i förra veckan. Nu har jag gått in i en träningsperiod där jag kör på lite tyngre med sikte mot de viktigare tävlingarna, världscupen i Turkiet och EM i skidorientering i Ryssland.

När det gäller helgens SM-tävlingar – ser du dem mest som träning eller tävling?

– När jag står på startlinjen är det tävlingsnerv, men jag lägger inte upp träningen som om det vore en tävling.

På herrsidan blev det alltså en knapp seger för Erik Rost, som avverkade banan på 1:24.21 och i mål var sex sekunder vassare än Andreas Holmberg och 30 sekunder före trean Peter Arnesson.