Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Klarar vi detta, klarar vi allt"

Den 21 februari nästa år kommer Östersund Arena att agera musikhall. Detta då "cirkus" Melodifestivalen intar ishallen.

Det är den stora ishallen, A-hallen, som ska inrymma en av nästa års deltävlingar i samband med Melodifestivalen.

Och att Arenan svarar upp mot alla krav som ställs för att genomföra ett sådant här evenemang är utom tvivel.

– Redan i våras var Live Nation, gamla EMA-Telstar, i Östersund, för att kolla upp att Arenan uppfyllde alla krav som ställs på lokalen vid sådana här arrangemang. Live Nation svarar för arrangemanget på uppdrag av SVT, säger Putte Eby, besöksnäringsstrateg vid Östersunds kommun.

Och de tyckte uppenbarligen att Arenan skulle fungera alldeles utmärkt, bland annat med tanke på takbjälkarnas bärighet och - inte minst - takhöjden inne i Arenan.

Vad gäller golvet kommer troligen ett isoleringsgolv som ska täcka isen att hyras från ishallen i Örnsköldsvik. Att köpa in ett eget nytt isoleringsgolv kostar skjortan... eller i alla fall 1,5 miljoner kronor.

– Det är oerhört spännande att går från 0 till 100. Vi har aldrig gjort något liknande arrangemang i Arenan tidigare och nu ska vi göra det största musikarrangemang som finns i Sverige. Klarar vi detta, klarar vi allt, säger Eby.

Vid varje nybyggnation ska en brandskyddsdokumentation göras. Ur brandskyddssynpunkt klarar Arenan max 3000 besökare.

– Brandtekniskt är lokalen dimensionerad till 1900 personer på läktaren, alternativt 1300 på läktaren och 1700 nere på isen säger Maja Norling på SOS Alarm i Östersund som bedömt Arenan ur brandskyddssynpunkt.

Läs mer:

Krönika av Kicki Gustafsson: Östersund - nu kör vi!

Asplund (C): "Det kan bli en jättestor folkfest"

Löfstrand (FP) om Melodifestivalen