Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att Frida Sjöberg lämnar ÖDFF – kan hamna hos seriekonkurrent

Det som varit på gång länge står nu klart: Frida Sjöberg lämnar ÖDFF för en flytt till Stockholm. Där kan hon hamna i en seriekonkurrent i elitettan.

– Det är Hammarby som är på kartan. De ska skicka ett kontraktförslag den här veckan, så får vi se vad som händer, säger Frida Sjöberg.

Det är flera anledningar bakom flyttbeslutet som kom efter några månaders vånda.

– Jag har en stor längtan efter att plugga till lärare, och vill bli klar någon gång. Utbildningen är ju fyra år, så jag vill börja i höst. Och min kille har velat flytta till Stockholm senaste halvåret, förklarar Frida Sjöberg och fortsätter:

– Jag tänker ju plugga där nere och då känns bäst att börja röra på oss redan nu. Speciellt om jag ska spela fotboll, då vill man ju inte komma mitt i säsongen.

Läs mer om ÖDFF:

Ännu en meriterad spelare till hårdsatsande ÖDFF – har rutin från allsvenskan och U23-landslaget

Supervärvningarna på plats – här är trion som ska spela upp ÖDFF i allsvenskan

Så spelar ÖDFF 2016 – här är spelschemat

När flyttlasset går beror lite på hur det blir med fotbollen för Frida, men hennes förhoppning är att de inte är kvar i Östersund längre än februari ut. Fram till dess tränar Frida Sjöberg med ÖDFF, som alltså kan bli seriekonkurrent om hon hamnar i Hammarby, som med minsta marginal trillade ur allsvenskan i fjol.

– Det är kul att få träna med dem och jag är sjukt tacksam att jag får göra det, sa Frida Sjöberg efter tisdagens löpningsinriktade pass, som var lagets första i år på Jämtkraft Arenas gröna konstgräsmatta.

– Skönt att komma ut på fullstor plan. Vi ju mest varit i I5-hallen innan, så det är lite skillnad, säger ÖDFF-backen Caroline Röstlund.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK, ÖDFF eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.