Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Klart att jag är nervös"

Efter tolv år i riksdagen vill Marie Nordén, 47, Frösön, fortsätta sitt politiska arbete på hemmaplan och hon har anmält intresse för det näst högsta uppdraget i länspolitiken, vice ordförande i regionstyrelsen.

Om Socialdemokraterna vinner valet önskar Marie Nordén att använda sin erfarenhet från arbetet i riksdagen, regeringskansliet och i Bryssel till politiskt arbete i Jämtlands län. Hon meddelade tidigt att hon kandiderar till posten som landstingsråd/regionråd, men hon blev inte valberedningens förslag. Hon är nu en av tre kandidater som ombuden kan rösta på.

– Det är klart att jag är nervös, det är alla som vet att det blir en omröstning, och det är klart att det är jobbigt. Vi är ju människor.

Från flera håll inom Socialdemokratin uttrycks att man saknar Marie Nordén i den föreslagna laguppställningen.

– Det är klart att jag blir glad av det. Jag har upplevt att jag har ett starkt stöd, men man vet aldrig. Det är distriktskongressen som tar beslutet.