Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Bergh lämnar Bergsåker

Det har varit en av de stora travsnackisarna en längre tid – och nu står det klart att det blir en flytt för Robert Bergh.
Den framgångsrike tränaren lämnar Bergsåker för Åby.
– Stallet har vuxit och blivit mer och mer internationellt under de senaste åren. Det har gjort att det blivit allt viktigare för mig att ha en gård med nära tillgång till goda kommunikationer, säger Bergh i ett pressmeddelande.

Robert Bergh hoppas kunna flytta in på den 65 kvartar stora gården vid Björketorp i Marks kommun i april.

– Jag kommer nu att få utrymme för 150-160 boxar mot de 86 som jag har tillgång till i dag, säger Bergh i pressmeddelandet från Åby.

– Det kommer att bli en komplett travanläggning helt efter mina idéer, inklusive möjligheter till backträning. Jag har varit runt och tittat på olika gårdar, men just den här passar mig perfekt. Den påminner mycket om min nuvarande, men är betydligt större.

Åbytravets tv vd Nils Andreasson:

– Tillsammans med Robert har vi under en längre tid diskuterat olika lösningar för en etablering i regionen och det känns oerhört skönt att få detta klart. Åby har sedan investeringen i den nya paddocken ambitionen att vara bland de ledande travbanorna i Europa för såväl aktiva, hästägare som besökare och då passar Robert Bergh med sin unika kompetens och sina högkvalitativa hästar mycket väl in.

Bergsåkers nya travbanechef Jens Berglund säger till trav365 att han inte kände till flytten.

– Vi visste inte om det, jag kände faktiskt inte till det, säger Jens Berglund.

– Jättetråkigt så klart, det är första tanken. Det är tråkigt för Bergsåker, för Norrland och för Sundsvall. Det kan man lugnt konstatera.

på frågan vad Berghs flytt innebär för Bergsåker svarar Berglund:

– Kortsiktigt så är det såklart ett tapp, det är ett stort tapp för oss som bana. Vad det innebär långsiktigt, det får vi se. Det är inte så lätt att axla Robert Bergh med alla hästägare som han har, men nu gäller det för de andra travtränarna att kliva fram.

Mer information kommer.