Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för Sporthallens utbyggnad

Vid 15.30-tiden kom beslutet i kommunfullmäktige. Östersunds kommunpolitiker sa då ja till förslaget om Sporthallens utbyggnad.

Ingen av de närvarande hade något att invända mot Kommunstyrelsens förslag att bygga ut Sporthallen för Jämtlands Gymnasieförbund och idrotten.

Kommunstyrelsens beslut från 22 oktober var att välja alternativ 3, den billigaste varianten, på 83 miljoner kronor.

Annsofie Andersson, kommunstyrelsens ordförande, riktade ett tack till Jämtlands Gymnasieförbund för att de informerat om sina förändrade önskemål.

– Jag är tacksam till Jämtlands Gymnasium att man kom fram i tid med sina minskade behov av restaurangkök. Det handlar om att tänka till och inte bygga för mycket och för stort. Vi är framme vid en lösning som vi har landat väl i. Nu återstår finansieringen, sa Annsofie Andersson, kommunstyrelsens ordförande.

Den stor förändringen från ursprungsförslaget är att de sociala ytor som var planerade att inrymmas intill den nya långsidesläktaren, i stället flyttas ned till den nya matsalen på plan 1.

– Det viktiga för oss är att det blir en modern tränings- och tävlingsarena, med bra ljud, ljus och interiör, säger Peter Johansson, klubbdirektör i Jämtland Basket.

Förutom en ny och fast läktare på den bortre långsidan, ska man också investera i två nya och mobila kortsidesläktare.

Har ni behov av att flytta kansliet till Nya Sporthallen?

– Inte just nu, men om möjlighet finns är vi klart intresserad. Det är förstås en fördel att ha allt samlat.

Nästa steg i processen är att välja rätt byggföretag i den upphandling som pågår. Eftersom arbetet blivit förskjutet räknar Annsofie Andersson med en fördröjning även i byggstarten.

– Vi ska inte göra fort och fel och det är ingen idé att lägga in en högre växel för att det finns någon sorts deadline. Däremot vore det bra om vi började med en del av bygget i sommar.

Utgångsläget, att allt ska vara klart hösten 2015, ser inte ut att bli verklighet?

– Jag tror inte det. Upphandlingen lär inte bli klar förrän till hösten. Det innebär att vi är inne i 2016 innan utbyggnaden är klar. Men jag tror att det finns förståelse från Sören Westin och basketen.