Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med hemkört i hela kommunen

Nu har alla pensionärer och funktionshindrade i Härjedalens kommun möjlighet att få dagligvaror hemkörda en gång i veckan.

För endast en tjuga kan pensionärer och funktionshindrade få sina varor hemkörda. Projektet har varit i gång ett tag men nu är alla orter i Härjedalen med.

Detta firades att det delades ut nyinköpta kylväskor som butikerna kan stoppa matkassarna i.

– Toppen om pensionären inte är hemma när vi kommer. Det skyddar ju både mot kyla och djur istället för att kassen står på bron, säger Greger Lindblad på Coop Konsum i Sveg.

Möjligheten till hemsändningen/inköpsresor bottnar i ett projekt som Härjedalen samverkar tillsammans med 13 andra kommuner i Tillväxtverkets regi.

Processledare Malin Fjellgren berättar att det är olika från butik till butik hur man sköter logistiken med inköpslistor och utkörningen. Respektive handlare, pensionär samt hemtjänst har kontakt och samarbetar.

– I dagsläget är det över 175 hushåll som nyttjar detta över hela kommunen. Innan satsningen började fanns möjligheten bara på en ort, säger Malin Fjellgren.