Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med privat nattis i Östersund från årsskiftet

Det privatägda företaget Kids2Home får öppna nattisverksamhet i Östersund från 1 januari nästa år. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden i går.

Annons

Kids2Home har ansökt hos Östersunds kommun om att få öppna förskoleverksamhet med dygnet runt-öppet, så kallat nattis. Företaget räknar med att ta emot 10-20 barn beroende på tider och behov. Kids2Home hade planerat att öppna verksamheten i oktober, men renoveringen av lokalerna på Litsvägen är inte klara och därför är startdatumet satt till 1 januari.

Tas beslut om att tillåta Kids2Home att utöka till dygnet runt-öppet kommer pengar behövas tas någon annanstans ifrån. Det var tjänstemännens budskap till politikerna i barn- och utbildningsnämnden under sammanträdet i går.

I Östersunds kommun finns det 10 platser på den nattöppna förskolan och 25 barn står i kö. Inte oväntat hamnade debatten i de olika partiernas värderingar. Vänsterpartiet vill se ett nattis i kommunal regi och motsatte sig en privat aktör.

– Det känns fel ur ett välfärdsperspektiv att tillåta det här, sade Claes Malmquist (V),

Han fick mothugg av bland annat Anna Magnusson (C).

– Ett ja skulle utöka livskvalitén för fördrar i hela kommunen, sade hon.