Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med tränare i Brunflo hockey

Nu är det klart med ny tränarduo i Brunflo IK när laget startar om i division 2. Meriterade Peter Carlsson ska leda laget med hjälp av Mats Palmqvist.
– Jag tror det kan bli en bra kombination, säger Peter Carlsson.

Ekonomin satte stopp för Brunflo hockey i fjol och klubben drog sig ur kvalserien när det skulle spelas om fortsatt division 1-kontrakt. Nu laddar man om inför division 2 med en tränarduo som på pappret har goda förutsättningar att få ut mycket ur vad som lär bli ett ungt lag.

Det återstår att se vilka som kommer att ingå i vinterns trupp när klubbens båda herrlag från i fjol (div 1 och div 2) blir till ett. Styrelsemedlemmen, och nye andretränaren Mats "Fimpen" Palmqvist hade tidigare ansvaret för Östersund IK:s J20-lag, och det är inte otänkbart att spelare därifrån kan komma att ingå i det nya lagbygget.

– Ja det är klart att de är högaktuella de som jag har haft, säger Mats Palmqvist.

Något som nye huvudtränaren Peter Carlsson också skulle välkomna.

– Det vore inte första gången jag tar hand om juniorer som kanske inte får plats någon annanstans. Det är ju synd om det inte finns någonting för de som vill fortsätta att spela, menar Peter Carlsson, som har lång erfarenhet av tränarsysslan, i seniorsammanhang först med Bräcke och Strömsund i början av 00-talet, men sedan med äventyr i Frankrike, Belgien och på senare år med fyra säsonger i klubbarna Kongsvinger och Nes i norska andraligan.

Efter flera utlandsår gick flyttlasset nu hem till Jämtland.

– Jag behövs här hemma med min familj. Jag har gamla föräldrar som behöver hjälp, och så har jag fått barnbarn nu, och känner väl att jag har varit och ränt ganska länge nu, berättar Peter Carlsson, som var beredd på ett sabbatsår, men så kom erbjudandet att träna Brunflo, där han ser fram emot att få dela arbetet med Mats Palmqvist.

– Jag vill inte köra något ensamrace, men har nästan alltid fått gjort det. Jag har längtat efter att få jobba med någon. Det är större chans att det blir bra när man är fler tror jag.

När nu tränarposten är tillsatt kan arbetet med att få ihop vinterns trupp inledas, och sedan börjar återtåget mot division 1 är tanken.

– Brunflo hör hemma i ettan. Vi vet att de har haft det jobbigt med ekonomin, och det måste gå hand i hand, men sportsligt finns det inget annat än att försöka vinna varje match, säger Mats Palmqvist.