Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: ÖFK köper loss Andersson från Gefle: "Det som händer här är sjukt spännande"

Målvakten Andreas Andersson har skrivit på ett treårskontrakt med ÖFK.
Sajten Fotbolltransfers.com var först att rapportera om nyheten att han köps loss från Gefle IF, vilket klubbarna nu har bekräftat.
– Det som händer här uppe är sjukt spännande, säger 26-åringen i en kommentar.

Andersson tillhör Gefle IF, men lånades ut till ÖFK under den gångna säsongen och gjorde ett bra jobb som andremålvakt i klubben. Totalt blev det tio ligamatcher och en stark avslutning på höstsäsongen.

Nu är det alltså klart att det blir mer allsvenskt spel under 2018.

Sajten Fotbollstransfers.com avslöjade under måndagen att klubbarna är överens om en permanent övergång. Senare under dagen bekräftades uppgifterna också av båda klubbarna.

– Det är klart att jag skulle ha velat spela mer än jag gjorde. Men jag känner att jag ändå har blivit en bättre målvakt och det tror jag också (Aly) Keita har blivit av konkurrensen, säger Andersson till ÖFK:s hemsida.

Han fortsätter:

– Det är väl bara vädret och avståndet till familjen i Alingsås som är mindre bra. Men om man väger det mot det fotbollsmässiga så är det överkomligt. Jag trivs väldigt bra i laget och ledarteamet är det bästa som jag har tränat under, säger Andersson.

Den 26-årige målvakten har tidigare spelat i bland annat Elfsborg, Sirius och Ljungskile. Han mäter 192 centimeter och väger 88 kilo.

MER OM ÖFK

► (+) ÖFK samlas efter semestern – se direktsändningen från ÖP-hallen här

► (+) Så mycket kostar biljetterna till ÖFK–Arsenal: "Alltid varit transparenta i att det skulle bli en prishöjning"

► (+) Unik tidslinje: När Wenger vann första titeln kvalade ÖFK på Lövstas grus

Landslagsdebut för "Sotte" när Sverige kryssade – Sema imponerande: "Spelat till sig VM-plats"

Glädjen för ÖFK – VM-drömmen kan rädda kvar Sema i klubben: "Måste inte gå"