Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för Stora Helvetet

Trafikverket har nu tagit med Stora Helvetet i planen för aktuella investeringar som ska presenteras för regeringen. Riksdagsledamoten Per Åsling (C) välkomnar Trafikverkets beslut.

Annons

Banvallen vid Stora Helvetet ska undersökas och repareras på det sätt som behövs. Det är korta sammanfattningen av vad Trafikverkets beslut innebär.

– Det är väldigt bra att Trafikverket tydligt klargör att Stora Helvetet har hög prioritet, säger Per Åsling.

Företrädare för länet har uppvaktat regering och Trafikverket för att säkerställa att Stora Helvetet inte blir en långbänk.

– Givetvis har det haft en viktig roll, men jag måste säga att Trafikverket skött det här ärendet på ett föredömligt sätt och på ett sätt som man kan förvänta av en statlig myndighet, säger Per Åsling.

Exakt vad som behöver göra i Stora Helvetet vet Trafikverket inte än.

Järnvägsbanken är enorm, 28 meter hög och 150 meter lång.

Tågtrafiken över gränsen stoppades i slutet av november sedan detektorer i banvallen hade larmat om rörelser i banvallen.

Först när det blir barmark kan banvallen undersökas ordentligt. Sedan kan det bli fråga om åtgärder i olika storleksklasser

Enligt Per Åsling betyder inte investeringar i Stora Helvetet att andra väg- eller järnvägsobjekt i länet måste stå tillbaka.

– Det finns bara mervärden att åtgärda Stora Helvetet.