Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klass 1-varning utfärdad i hela länet – uppemot 40 centimeter snö och hård vind

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för kraftigt snöfall i hela Jämtlands län under tisdagsdygnet. Det kan komma mellan 30 och 40 centimeter snö på sina håll.

Jämtlands län får enligt SMHI mellan 30 och 40 centimeter snö under tisdagsdygnet och utfärdar en klass 1-varning. Sedan sprider sig snöfallet norrut. Under tisdag kväll och natten mot onsdag blir det även blåsigt.

Enligt SMHI ska det snöa även i Jämtlandsfjällen, men inte lika stora mängder som i övriga länet. Däremot ska det blåsa rejält, med 14 till 17 sekundmeter och därmed har SMHI utfärdat en klass 1-varning för hård vind med snödrev eller nederbörd.

I Härjedalsfjällen beräknas det komma omkring 30 centimeter snö under tisdagsdygnet med en frisk eller lokal hård ostlig vind på kalfjället. SMHI klass 1-varnar för snöfall.

Även Trafikverket varnar för besvärligt väglag i länet i form av kraftigt snöfall med risk för snöhalka, nedsatt sikt och snödrev.

Naturvårdsverket har dessutom utfärdat en fara för laviner i fjällen.

Läs mer:

Varning för laviner i Jämtlands- och Härjedalsfjällen