Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klass 2-varning för storm

Under lördagskvällen och natten väntas det bli väldigt blåsigt i länet. SMHI har utfärdat en klass 2-varning i fjällen.

– Uppmaningen är att hålla sig inomhus, säger Staffan Edler, länsstyrelsen.

Flera myndigheter i länet, exempelvis länsstyrelsen, polisen, SOS Alarm och de olika kommunerna, har haft möte under lördagen. De har diskuterat ovädret som förväntas nå Jämtlands län under kvällen och natten.

– Det handlar om ett beredskapsmöte för att få alla att vara på tå. Det är viktigt att alla är beredda på det oväder som är på väg in, säger Staffan Edler, försvarsdirektör vid länsstyrelsen.

Han säger att risken finns att stormen kan leda till strömavbrott och det kan i sin tur resultera i att viktiga samhällsfunktioner slås ut.

– Det kan bli väldigt bekymmerstamt, i alla fall om det är långdraget, säger han.

Hela länet kommer att drabbas av kraftiga vindar och nederbörd. Men det är just i fjällen om SMHI har utfärdat en klass 2-varning, vilket innebär en väderutveckling som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Som en följd av ovädret kommer Trafikverket att stänga tågtrafiken mellan Östersund och Storlien klockan 21.00. Vägarna kommer att vara öppna men Staffan Edler uppmaning är att man ska hålla sig inomhus.

– Folk bör undvika att ge sig ut med bil på fjällvägarna eftersom det finns risk för snödrev, säger han.