Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassisk och cool rhythm and blues

Tyskarna i BB & the Blues Shacks är rutinerade bluesrävar och på lördag blir det ett kärt återseende när de spelar på Östersunds Bluesfestival.

Killarna i BB & the Blues Shacks firar i år 25-årsjubileum. Bröderna Michael och Andreas Arit bildade bandet 1989 och sedan dess har de gjort hundratals spelningar runt om i Europa och i USA och priserna har regnat över dem, bland annat "Best European Blues Band" och en Grammis för deras senaste album.

Michael Arit ser fram emot spelningen i Östersund på lördag.

– Det känns jättebra att komma tillbaks, vi har faktiskt spelat på Bluesfestivalen i Östersund en gång förut.

Bandet gör fem spelningar runt om i Sverige och sedan bär det av mot USA och San Fransico. När han ser tillbaks på sin karriär med sitt bluesband är han tacksam.

– Jag har fått se så många platser runt om i hela världen som Europa, Australien, Dubai och USA. Det är otroligt coolt. Jag skulle verkligen inte ha vilja missa allt det.

– När jag tänker på att vi spelat tillsammans så länge känner jag mig gammal, säger Michael Arit och skrattar.

I och med 25 år som ett av Europas bästa bluesband släppte de tidigare i år också albumet "Businessmen".

– Det är väldigt likt våra tidigare album. Kanske att vi har gått tillbaks till lite mer klassiskt rhythm and blues i soundet.

Under spelningen på Bluesfestivalen kommer de spela mycket nytt material från senaste skivan.

– Vi kommer spela det som folk inte har hört. Det blir cool rhythm and blues och inte massa låtar som folk har lyssnat för mycket på. Det blir nytt och fräscht.

Blir det 25 år till med bandet?

– Jag tror inte jag kommer klara mig så länge. Då är jag ju 70 år och det låter som väldigt gamalt. Men vi kör på så länge vi orkar i alla fall.