Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klasskillnaderna ökar

Det är inte acceptabelt att privat rikedom och offentlig fattigdom utvecklas sida vid sida där rikedomen är större än någonsin.

Aldrig har det funnits fler miljonärer och miljardärer. I dag finns en halv miljon dollarmiljonärer i landet skriver Dagens Industri!

Där det offentliga släpper taget ökar ojämlikheten, klasskillnaden och den sociala nöden.

Sverige är nu ett av de länder där rikedomen växer allra snabbast!

Bankerna har en vinst på 90 miljarder och varje gång det kommer synpunkter på bankernas vinster lovar finansministern "att ta dem i kragen".

Kapitalägarna har ökat vinsterna, arbetarna har fått dålig utdelning. Det blir för stor maktförskjutning.

Vi löser inte krisen om vi inte löser hushållens bekymmer för låginkomsttagare, sjuka, arbetslösa och pensionärer när fattigdomen ökar.

Kommunernas försörjningsstöd är rekordhöga och skapar problem för familjerna med bland annat psykisk ohälsa som följd.

Vid debatt i riksdagen om utförsäljning av svenska folkets egendom upplyste Mats Odell (KD) att summan var 136 miljarder. Sedan fortsätter finansmarknadsminister Peter Norman (M) att sälja ut Nordea och hans förklaring är att man inte kan äga och kontrollera samtidigt!

Nu måste vi kraftsamla för en ny regering i höstens val!

Arne Näsman, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel