Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassträff: BKR:s sista gråmössor

Den 21 maj 1964 utexaminerades 73 gråmössor från Bergs kommunala realskola. Det var den sista kullen, tre klasser, som tog realen vid skolan.

Annons

I år, den 19 juli, samlades drygt 40 av oss till en träff för att fira de 50 år som gått efter examen. Många hade inte setts sedan den där dagen 1964! Det blev en glad och solig åter-samling på restaurang Sydjemten i Svenstavik, där vi åt en god lunch tillsammans med vår fantastiska och fortfarande unga fröken, Eva Forsberg.

Därefter besökte vi vår gamla skola. Naturligtvis hade den förändrats under alla år som gått, men trots det kunde vi känna igen oss i en del av korridorerna och klassrummen. Många roliga minnen kom tillbaka till oss alla.

Vi återvände, efter skolbesök och fotografering, till Sydjemten där vi hade gott om tid att fortsätta prata gamla minnen, titta på foton från skolåren och njuta av härlig musik, framförd av Ulf Swedin.

Dagen avslutades med en smakfull middag och alla tycktes glada och nöjda, när vi senare på kvällen skildes åt med leenden på läpparna och förhoppningar om att ses någon gång igen…

Lisbeth Olausson