Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kling fick sin revansch

Efter en snöplig medaljmiss i störtlopp på YJSM fick Per Kling, Åre, sin ­revansch i super-G.

– Det var oväntat, men såklart jättekul, säger guldmedaljören som fick sällskap på pallen av klubbkompisen Sam Monsén.

I störtloppet som inledde yngre-junior-SM i Funäsdalen i tisdags missade Per Kling, Åre, pallen med en stackars hundradel. Men i går tog han revansch på allvar. Guldet i super-G var Per Klings första mästerskapsmedalj. För honom kom guldet lite oväntat.

– Det har inte gått så bra i fart under säsongen, men det kändes jätteskönt. Det var ett av de bättre åken jag har gjort i år. Jag hade lite småmissar men jag fick med mig farten bra, säger Per Kling.

Per gillar fartgrenarna bäst som sin storasyster och landslagsåkaren Kajsa Kling. Därför har han inga större förväntningar på fortsättningen av YJSM.

– Jag ska försöka göra mitt bästa, så får man se hur långt det räcker.

Åre SLK hade anledning att jubla lite extra då Sam Monsén också åkte bra och slutade på andraplats. Dessutom vann Kling och Monsén tillsammans med Mattias Rönngren på femteplats lagtävlingen.

Det blev ytterligare en länsmedalj genom Edda Kristin Arnadottir, Östersund-Frösön, som var trea endast en hundradel före Sara Hector, Järbo, på fjärdeplats. Vann gjorde Frida Jansson, Sunne. Edda Kristin vann också lagtävlingen tillsammans med Jeni Lundh och Olivia Hedin.

YJSM fortsätter i dag med superkombination.