Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kling given i starkt premiärlag

Sverige ställer ett starkt lag på benen vid världscuppremiären i Sölden 25 oktober. Med Åres Kajsa Kling som en av sju åkare.

– Det känns som om vi har en väldigt hög och bra nivå på den trupp som vi startar med nu i Sölden. Vi hade många fina världscupresultat i storslalom förra säsongen och vi siktar givetvis på att toppa dessa, säger Fredrik Steinwall, damchef alpint, i ett pressmeddelande.

Sju damer representerar Sverige i premiären. Ett mycket bra lag med stjärnor som Jessica Lindell Vikarby och Maria Pietilä Holmner som slutade tvåa respektive trea i förra årets storslalomcup.

Kajsa Kling var förstås given i premiärlaget efter sin fina fjolårssäsong. De främsta framgångarna kom i fartgrenarna, men hon noterade även flera placeringar runt tio i storslalom och blev 20:e totalt i storslalomcupen.

– Vi får se vart vi står när tävlingen är avgjord, men alla åkare som kommer till start har möjlighet att kvala till andra åket. Vi har också några som bör vara med och slåss om platser bland de tio främsta och med en riktigt bra dag så har vi möjligheter till pallplaceringar, säger sportchef Anders Sundqvist i pressmeddelandet.

Förutom den tråkiga skadan på Magdalena Fjällström, korsband i vänster knä som gör att hon missar hela säsongen, så är allt på topp i laget.

− Träningen har varit kanonbra och allt har gått enligt plan. Nu återstår några dagar att finslipa de sista detaljerna innan vi är redo för race, säger Fredrik Steinwall.

– Det är alltid skönt att få komma igång och tävla. Vi får en fingervisning om vart vi står och jag ser fram mot Sölden med tillförsikt, avslutar Anders Sundqvist.

Svenska laget till världscuppremiären, storslalom, 25 oktober, Sölden, Österrike: Jessica Lindell Vikarby, Huddinge, Maria Pietilä Holmner, Umeå, Frida Hansdotter, Norberg, Kajsa Kling, Åre, Sara Hector, Kungsberget, Ylva Stålnacke, Kiruna, Anna Swenn Larsson, Rättvik.