Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kling i guldform

Per Kling, Åre, knep andra raka YJSM-guldet i superkombinationen. Samtidigt knep klubbkompisen Sam Monsén andra raka silvret.

Annons

16-åringen från Åre har haft bra utdelning på YJSM-veckan i Funäsdalen. Det började dock i tisdags med en snöplig fjärdeplats endast en hundradel från pallen i störtloppet. Sedan har det blivit två guld på två dagar.

Onsdagens guld i super-G följde Kling upp med ett guld i superkombinationen i går. Kling var snabbast i super-G-åket och hade tredje bästa slalomåket. Återigen fick Kling sällskap av klubbkompisen Sam Monsén på prispallen. Monsén tog sitt andra raka silver. Hemmaåkaren Rasmus Bertilsson slutade på sjätteplats.

Edda Kristin Arnadottir, Östersund-Frösön, som tog brons i super-G fick nöja sig med en fjärdeplats i superkombinationen. Efter ett sämre super-G-åk klättrade hon sex placeringar efter det näst snabbaste slalomåket. Arnadottir var 24 hundradelar från bronset och drygt en sekund efter Sara Hector Järbo, som vann.

– Jag är ganska nöjd. Jag har varit skadad så det här är lite av min comeback. Jag åker mest för att ha kul och komma tillbaka sakta men säkert, men jag är riktigt nöjd med slalomåket, säger Edda Kristin Arnadottir som dock hade lite krångel under åket med en stav som hon först tappade men sedan fick tag i igen.