Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klippkort till kontorshotell som hyr ut till företagare

Östersund har fått ett nytt hotell. Ett kontorshotell som hyr ut rum, skrivbord ­eller bara en hurts till ensamföretagare.

Care of Q är namnet på nätverkskontoret som ligger på Kyrkgatan 43 i Östersund. Bakom står en ekonomisk förening och några kvinnor med egna företag.

– Vi fann att det var svårt för oss ensamföretagare att ta emot kunder hemma i bostaden, och speciellt om man som jag bor i Gåxsjö, säger Marie Simonsson.

– Idén med nätverkskontoret uppstod ur behovet att kunna träffa andra, och att det samtidigt ska se proffsigt ut.

6 kontorsrum för uthyrning, men det går även hyra plats i ett öppet kontorslandskap eller bara en hurtsplats.

Totalt finns 24 platser med öar av skrivbord och hurtsar, men kontoret erbjuder även mötesrum, kök och fikarum. Plats går att hyra både på längre eller kortare tid.

– Tidigare mötte jag mina kunder i någon hotellobby, men nu hyr jag plats en dag i veckan här i stället, säger Marie Simonsson.

företagare ska kunna dela på lokaler allt efter behovet.

Det går även köpa klippkort där man hyr en plats vid fem tillfällen när det passar en själv.

– Målgruppen är till exempel företagare som sitter hemma ensamma och som har behov av nya kontakter som ger möjlighet till nya affärer, säger Malin Palmqvist, frilansjournalist.

en dag i veckan på nätverkskontoret.

– Tanken är att man som liten företagare ska kunna få det stora kontorets fördelar till en rimlig kostnad.

Bibbi Jonasson har nyss flyttat hem till Jämtland efter 15 år i Stockholm.

– Det är svårt att få jobb och därför har jag startat eget inom webbdesign och kontorsservice.

Bibbi på ett stort kontorshotell vid Globen, där hon hade hand om 100 företag.

Nu hyr hon själv ett litet kontorsutrymme på 6–7 kvadratmeter i nätverkskontoret.

– Jag betalar 1 000 kronor plus moms i månaden tills vi har hunnit få lokalerna i ordning, men därefter blir det 2 200 kronor per månad. I priset ingår trådlöst internet och städning. Men jag ser fram emot att få en massa kollegor, säger Bibbi Jonasson.

övertygad om att nätverkskontoret kommer att skapa nya affärer när många företagare delar på utrymmet, men hon medger att satsningen är ett ekonomiskt vågspel.

– Antingen är vi korkade idealister eller så kommer det att fungera bara vi får en rimlig beläggning. Grejen är den att många kommer att dela på platserna.

– Det finns säkert företagare i Sveg, Strömsund och andra orter som har behov att vara i Östersund någon dag i veckan, säger Marie Simonsson.